-
استرس
استرس و بدن انسان
در برابر شرایط استرسزا، ناگهانی، و دشوار محیط اطراف واکنشهایی در بدن جانداران تکامل یافته که شانس بقا را افزایش دهد. گورخری زخمی که یک شیر او را تعقیب میکند، ترشح هورمون استرس مجموعه تغییراتی را بدن او ایجاد میکند.
برای خونرسانی بهتر تپش قلب افزایش مییابد، فعالیت سیستم گوارشی، معده، و همچنین فرآیندهای طولانی مثل رشد متوقف میشود. سیستم ایمنی بدن نیز در حالت آماده باش است. اکسیژن و گلوکز بیشتری به مغز میرسد تا هوشیاری بالا باشد. برای سبک شدن هنگام فرار، تخلیه غیر ارادی مثانه و حتی روده بزرگ ممکن است اتفاق بیفتد. تولید گلوکز از چربی افزایش پیدا میکند و تولید انسولین قطع میشود. مغز به سلولهای چربی فرمان میدهد که انسولین را نادیده بگیرند. تمامی این واکنشها به بیشترین شدن شانس گورخر زخمی کمک میکند.
تفاوت آدمی با حیوانات اینجا است که آدمی نه فقط برای بقا بلکه در اثر عوامل روانی و اجتماعی و حتی در نتیجه فکر کردن هم میتواند استرس را تجربه کند. فرایندی که میتواند مزمن و پرتکرار شود و به راحتی به تغییر تعادل بدن، استهلاک سیستم روانی و عصبی، به هم خوردن سیستم تنظیم چربی و قند خون و همچنین قلب و عروق، و بروز بیماریهایی که پیشزمینه آن وجود دارد منجر شود. وجود مستمر هورمون استرس، کورتیزول، سیستم کنترل قند خون و تعادل چربی/گلوکز را به هم میریزد و بسته به ژنتیک و خصوصیات فردی میتواند باعث چاقی یا لاغری شود.
فرد ممکن است به انسولین مقاوم شود و بدن برای جبران انسولین بیشتری تولید کند و شانس ابتلا به دیابت را افزایش دهد. زخم معده ناشی از یک نوع باکتری است که بعد از ورود به سیستم گوارشی به تدریج در دیوارههای معده خراشهایی را ایجاد میکند که اسید معده وارد آن میشود.
در بسیاری این باکتری منجر به بیماری نمیشود اما استرس یکی از عواملی است که تاثیر بزرگی در شروع زخم معده دارد.
-
This discussion was modified 3 years, 7 months ago by
کافه دیزاین.
-
This discussion was modified 3 years, 7 months ago by
Sorry, there were no replies found.
Log in to reply.